slackline is voor mij een soort van yoga

voet-foto-links

Ik heb een slackline en op de zomeravonden doe ik niets liever als hem opspannen. Ik ken het slacklinen vanuit het klimmen. In een boulderhal hing er een slackline in de hal. Daar heb ik voor het eerst geslacklined. Die middag heb ik niet veel geboulderd. Drie jaar geleden op Corsica waren en ook twee mannen op de camping aan het slacklinen. Daar ben ik opnieuw in aanraking gekomen met slacklinen. Één zomer later bestelde ik mijn eigen slackline. Vol spanning zat ik de dag erna bij de voordeur te wachten totdat de postbode zou aanbellen. Een beetje ‘ de zalandoman’ gevoel. Dat was de eerste dag van de vakantie en rond 1 uur kwam hij inderdaad aan. Waarom ik slacklinen zo leuk vind? Ik weet het niet maar ik denk dat het dezelfde reden is als dat mensen aan yoga doen.

Ik doe zelf niet aan yoga hoor, echt vergelijken kan ik dus niet. Maar concentratie en balans zijn woorden die je ook vaak bij yoga hoort, en laat juist net deze woorden slacklinen ook mooi omschrijven.

Slacklinen is een sport die vanuit de klimmers sport is ontstaan. Het ontstond in de jaren 60 in Amerika en kwam daarna ook naar Europa. Vooral in Duitsland word er veel geslacklined. Een slackline is een breedde band van kunststof. Deze kan je door middel van twee lussen en een ratelspanner strak tussen twee bomen spannen. Het doel is over de slackline heen te lopen zonder er af te vallen. Daarna kan je er nog verschillende truckjes op leren maar er alleen al over heen lopen zal voor de meesten mensen een hele kluif zijn.

Hoe je begint met slacklinen? Ten eerste natuurlijk met een slackline. Ik heb een slackline van 15 meter lang. Hoe korter je de slackline opspant (dus hoe dichter de bomen bij elkaar staan) hoe minder de lijn veert dus hoe makkelijker het gaat. In het begin zul je geneigd zijn om naar je voeten te kijken en er dwars over heen te rennen. Dit heb ik ook gedaan maar na een keer hart op mijn bek gaan bedacht ik me dat ik het mischien toch maar eens wat beter moest gaan aan pakken. Gouden tips zijn: Zoek een punt waar je jezelf op concentreerd recht voor je uit. Vaak is dat een vlekje of gaatje op of in de boom. Buig je kniën licht en probeer allen met je armen te zwaaien voor je balans. Als je met heel je lichaam gaat zwaaien om je balans te houden val je zeker.

https://www.youtube.com/watch?v=2TzERkdNoyw

(hier word je even bij gepraat door een pro hoe je moet beginnen)

https://www.youtube.com/watch?v=1LZjZSt6qfA#t=19

(En hier voor de waaghalsjes onder ons hoe je de eerste tricks doet op een slackline)

slackline

Ik denk dat deze zomer slackline een gouden tip kan zijn. Wat is mooier als lange warme zomeravonden buiten in de wind op een slackline doorbrengen?

You might like this to

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 × = 48