Zo dicht bij en toch ver weg

renzoll-aan-het-water

Het was nog geen 4 uur ’s ochtends toen mijn wekker af ging. De motor van de auto was buiten al gestart en ik kon het door mijn open raam horen. Slaapdronken kwam ik uit bed en trok de kleren aan die ik de avond ervoor had klaar gelegd. Laat was ik in slaap gevallen door de zenuwen. Die heb ik altijd als ik weet dat ik weer op reis ga. Het is nog erger als toen je klein was en je de dag voor je verjaardag van de zenuwen niet in slaap kon vallen. Dat ging over naar mate ik ouder werd, dit niet. Toch viel ik in de auto weer in slaap en tegen de tijd dat ik weer wakker werd was het half 7 we waren al ver Frankrijk ingereden op weg naar de Pyreneeën.

Slechts twee weken ben ik weg geweest. Maar die twee weken leken ook nu weer 2 maanden. Positief natuurlijk, zoveel hebben we gedaan. We hebben marktjes bezocht, en daar verse vijgen geproefd en besloten om die mee te nemen en al het andere verse fruit wat er lag dan ook meteen omdat het allenmaal lekkuuhr was.

 We zijn half dood gegaan op een berg (vooral ik want blijkbaar had ik toch niezo veul conditie als ik dacht na één jaar fanatiek te hebben ge-basicfit, hallo berg, byebye Elles) Maar toch het puntje hebben te bereiken (ook ik) , me nog nooit zo vrij gevoeld als op dat piekje.

We hebben Wijnplantages afgestruind. Geleerd dat een druiven struik tot 15 meter de grond ik kan. Wijn leren maken, en gedronken natuurlijk.

Heb ik de hele dag vanuit m’n slaapzak naar het geluid van de regen op het tentdoek geluisterd en besloten dat dat best gezellig was. Gelukkig hebben we het toch weer zon zien worden en ben ik die de zelfde avond nog van de zonsondergang gaan genieten op de heuvel achter onze tent.

 Onder een enorme sterrenhemel gestaan voor da kiekskes en ook heel belangrijk voor het eerst zonder gekrabd te worden een kat weten te aaien (ik heb die gave dat ik katten niet kan aaien ofzo en A L T I J D met een kras op m’n hand eindig). Was ik daar zo blij door dat ik besloot hem te adopteerden en spetter te noemen. Werd ik ’s nachts door Rens wakker gemaakt want er zat een kat in de tent op tafel te chillen. Spetter. bleek ik toch niet zo’n held te zijn en heeft Rens hem voor me de tent uit gejaagd.

Heb ik een sleutelhanger gekocht omdat hij zo lelijk was dat niemand anders hem waarschijnlijk ooit zou kopen en dat vond ik dan toch wel een beetje sneu voor die olifantensleutelhanger.  Heb ik onder een ingebreide boom gezeten en de lekkerste cheesecake evvhurr gegeten en de smerigste smoothie ooit gedronken dus voerde die maar op aan Rens.

En maakte ik natuurlijk weer heul veul kiekjes


sterrenstreepjes-a

huisje-pyreneeËna

renzol-in-de-berghut-b

C-_Users_Elles_Pictures_privé-foto's_2016_Pyreneeën-0708-2016_selectie-blog_met-de-paps-en-mams-en-lucht-en-een-stadske-b

lekkerste-cheesecake-evvvvhuuurr

ik-en-een-muur-en-blomkes-b

blomkes-en-een-leuke-regenluchta

mams wijntje gekleurdamams wijntje zwart wita

danseresdanseres-2

slakjes-op-stokje

boompje

nog-meer-mooie-dreigluchtjes

ik-op-een-berg-met-een-luchtjea

Gek eigenlijk dat je binnen een dag rijden al in zó een andere wereld kan staan, al zó veel gezien kan hebben en dat we het dan toch zó weinig doen.

 

You might like this to

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 2 = 3