zalm- avocadosalade

Met de zonnige dagen heb ik nooit zo veel behoefte aan warm eten. Een salade is dan lekkerder. Natuurlijk moet deze cookqueen nog wel een handleiding gebruiken en trok ik een express vpn 评测 receptenboek uit de kast. Daar maakte ik een beetje een eigen variant op. En als extraatje een super handig tomaten snij systeem. Deze truc ga ik in dit bericht ook onthullen.

Dit zijn de ingrediënten die ik gebruikte. Op de foto krijg je ongeveer een hoeveelheid voor 6 personen maar de hoeveelheid die ik jullie nu ga geven in voor 4 personen.

Voor 4 personen:
– 450 krieltjes (echte recept is met nieuwe aardappelen maar die hadden ze nu niet bij mijn appiehappie)
– 4 zalmsteaks à ca. 100 gr
– 2 avocado’s (echte recept is met 1 maar dat vond ik een beetje weinig.)
– sap van 1/2 citroen
– 50 gr. jonge spinazie
– 125 gr. gemengde sla met babysalade (echte recept is met waterkers maar deze zag ik ook even niet.)
– 20 kerstomaatjes (echte recept is 12 tomaatjes.)
– 50 gr. gehakte walnoten.

Voor de dressing:
– 3 eetlepels ongezoete appelsap.
– 1 theelepel balsamicoazijn
– naar smaak zwarte peper.

Snij de krieltjes door midden en doe ze in een pan en zet ze onder in koud water met een beetje zout. Breng het water aan de kook, zet het vuur laag en dek de pan af. Kook ze ongeveer in 10-15 minuutjes zodat ze net gaar zijn. Giet ze vervolgens af en houd ze warm.

Ondertussen kan je de oven op de middelste grill stand voor verwarmen. Doe de zalmsteak in een ovenschaal met wat olie en grill ze afhankelijk van de dikte van de vis in 10-15 minuutjes gaar. Halverwege de grilltijd moet je de zalmsteak een keertje omdraaien. Haal ze uit de grill als ze klaar zijn en houd ze warm.

Maak de avocado klaar door hem te pellen en de pit eruit te halen. De avocado snij je in plakjes en doe je in een kom. Pers de citroen uit en giet het sap over de avocado. Het geeft een frisse smaak en de avocado zal door de citroensap niet verkleuren.

Was de sla en de spinazie en doe ze in een nieuwe kom.

Snij de tomaatjes. En nu komt het de meesterstruc. Ik doe dit voor de foto even over met aardbeitjes want tegen de tijd dat ik bedacht dat dit leuk voor op mijn blog was had ik alle tomaatjes al gesneden.
1. Leg alle tomaatjes op een bord.
2. Leg er omgekeerd een bord boven op. Pak een scherp mes en snij tussen de twee borden door.
3. Haal het bord eraf en binnen 10 seconden zijn al je tomaatjes perfect doormidden.

Doe de tomaatjes bij de avocado. Verkruimel de walnoten nog een beetje en strooi ze in de kom met de tomaatjes en avocado. Doe de krieltjes erbij in de kom en als het nog lukt (mijn kom zat te vol) schep alles door elkaar.

Doe de appelsap in een kommetje met de balsamicoazijn en doe er wat zwarte peper bij. roer dit en je dressing is klaar.

Schep de sla op je bord schep er de krieltjes/tomaatjes/avocado vulling spul overheen. Schep de zalm er nog bij (of als je geen vis eet niet. Ook lekker) en besprenkel met wat dressing.

Mijn bord lag lekker vol voor de foto maar het is best een vullende salade dus je zult snel vol zitten. Ik kreeg dit niet allemaal op. Bon appétit!

You might like this to

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 + 3 =