‘Wie tuiniert, is met het leven bezig’

gescant-overzicht

Deze uitspraak stond op de cover van een blaadje wat bij ons op het salontafeltje ligt. Als april mei aanbreekt heb ik altijd zin om iets in de tuin te gaan doen. Vaak is het dan al aan de laten kant. En daarbij wil ik dat je tuintje dan ook nut heeft. Dit jaar maakte ik daarom toch maar eens een plan. Ik zocht kruiden en planten op die veel in verzorgingsproducten worden gebruikt en ging aan de slag.

De foto hierboven heb ik een overzichtje van mijn planten gemaakt. Op mijn tekening staat het een beetje dromerig in een kweekbak. Nou nee, in de werkelijkheid was het veel onkruid en een hoop geploeter met een schep en heel, heel, heel erg veel insecten. Maar jongens wat ben ik blij geworden met mijn tuintje.

planten-lijstje

Natuurlijk moest ik een stimulerend zicht hebben om aan deze klus te beginnen. Ik maakte een lijstje en vertrok op vrijdag na het eten naar de Intratuin (jongens dit is echt een van mijn favoo winkeltjes). Lekker uurtje rondgeslenterd en met een kar vol plantjes ben ik weer thuis aangekomen. Zaterdag was de grote dag aan gebroken. Ik had nog niks van ruimte gemaakt voor mijn plantjes dus ik ben de hele middag bezig geweest met het omspitten van de tuin en alle plantjes en onkruid uit de grond te trekken. Eindelijk was het moment aangebroken dat het laatste plantje de grond uitgerukt was. Na 5 uur te harken was ik er eigenlijk wel klaar mee maar ik kon nu pas aan het leuke gedeelte beginnen. Het inrichten van mijn stukje grond. Natuurlijk kon de biologische moestuin grond niet ontbreken.

planten-aankopjes-intratuin

Kijk wat een mooi uitzicht! Allemaal gekochte plantjes die zo de grond in gaan. En nee ik ben niet gesponsord door Intratuin, helaas was het maar zo’n feest.

lavendeltuintje

Dit is mijn lavendel hoekje geworden. Ik heb twee verschillende soorten lavendel. Vraag me maar niet welke want dat weet ik niet precies. Maar de voorste lavendel is de meest bekende die daar achter is wat groter, ruikt minder sterk en bloeit eerder. Rechts achter in het hoekje heb ik een houten rek tegen de muur opgehangen en een passiebloemen plant ondergezet. Mijn idee is dat hij de hele muur moet gaan bedekken.

passiebloem

De passiebloem stond niet op mijn lijstje maar kijk wat een mooie bloemkes!!Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

wijnruit2

En dit is wijnruit. Ik denk dat de meeste van jullie dit plantje niet kennen maar het blijkt lekker te zijn op vis en het is een van de ingrediƫnten waarmee je je eigen deodorant kan maken.

Ik heb de kamille, de rozen, en de pepermuntplant van mijn lijstje niet weten te scoren. De kamille word vrijwel altijd gedroogd gebruikt en ik heb even later nog een zakje met gedroogde kamille bij de G&W gehaald. De pepermuntplant en de rozenplant die komen er ook nog zeker bij in mijn tuintje. Wel heb ik wat extra plantentjes gehaald die niet op mijn lijstje stonden zoals de passiebloem, zonnebloemen en zelfs aardbeitjes.

Wat staat er in jullie tuintje?

You might like this to

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 9 = 14