The Thankful Project

Knipsela

Ik heb deze tag over genomen van Teske en Van Aline. Dit is de eerste tag die ik doe en als je wilt mag je hem over nemen. Dit is een van de dingen die ik het liefste doe. Herinneringen ophalen en over dingen die ik leuk vind  nadenken en vertellen. Er is voor iedereen een foto een plaats of een plek. Dat is algemeen maar zodra je deze tag invult word het echt iets persoonlijks. Hier lees je de mijne.

1. A  Person

Dit vind ik een beetje een lijpe vraag. Al helemaal om mee te beginnen. Ik denk niet dat er iemand in de wereld is die maar één persoon heeft waar diegene heel dankbaar voor is. Ik heb er ook meerdere. Familie, vrienden, kennissen. Ja zelf een aantal leraressen ben ik dankbaar voor dingen die ze voor mij hebben gedaan. Als ik er dan eentje in het zonnetje ga zetten is dat dit keer mijn kleine broertje. Rens is mijn kleine vriend en ik kan hem inderdaad wel eens irriteren toch hebben we vaak zat onze zusters en broeders momentjes. Samen Starbucks drinken praten en natuurlijk onze swaggie box

DSC01605

2. A Role You’ve Played

Uuuuhhhh pas… Mag dat?? Nee echt geen idee. Ik ben een dochter, vriendin, meisje, oppas en zo nog een paar maar echt een rol? Gewoon ik. En daar ben allemaal even blij mee.

3. A place

Dit soort tags zijn altijd een beetje cliché. Thuis maar dat geld denk ik voor zich. Daarbij ben ik dol op nieuwe plaatsen leren kennen en ben ik al de halve wereld over geweest. ER is een plaats waar ik erg blij van word als ik er aan denk. Schier. Schiermonnikoog vind ik het mooiste wade eiland en ik fantaseer vaak met Rens over hoe het zou zijn om daar te wonen. Hij heeft al besloten om er te wonen en er ijs te gaan verkopen. Ik ben super blij met de herinnering die ik op schier heb gekregen. De stranden de wind en de zee. Misschien is dat gewoon de plaats waar ik ook graag ben. De zee en het strand. Schier is super knus en kleien en binnen een uur ben je het eiland wel over gefietst. Je mag er niet met de auto op als je met vakantie daar ben en je kan voor bijna niks een fiets of tandem huren waar je het hele eiland de rest van de tijd mee over kan crossen.

SONY DSC

4. An Experience

Uitwisseling met Jogja. Zeker weten. Ik ben zo blij dat ik deze belevenis van mijn ouders mocht bij wonen. Ik heb er een hele ervaring op alle gebieden beleefd. Ik heb een geweldige plaats mogen bezoeken, het leven daar voor honderd procent mogen mee maken zonder dat je meteen als toerist werd aangekeken. En boven al heb ik nog een vriendschap met mijn studentje er aan over gehouden.

5. A Talent

Ik ben blij dat het creatieve talent aan mij is doorgegeven en altijd is gestimuleerd. Ik vind het geweldig om dingen met mijn handen te maken. Tekenen en schrijven of iets anders. Het maakt niet uit ik vind mijn weg er toch altijd wel in. Fotografie natuurlijk ook. Maar dat vind ik ook wel onder creatief vallen. Ik weet niet of het perse mijn talent is maar als je het graag doet en er niet zonder mee kan is het al gouw een talent. Al is het alleen maar al omdat je het zoveel doet.

6. A Failure

Ik denk niet dat ik perse al ergens ooit echt in gefaald heb. Ik vind falen nogal een groot woord. Ja ik ben al mijn hele leven een drama in spelling en grammatica, maar dat is niet perse een faal. Ik heb wel eens bloopers gemaakt. Één keer moest ik een boekbespreking houden over het boek Overdoses van Helen Vreeswijk (echt verliefd op deze schrijfster!!) Voor mijn boekbespreking moest ik het woord criminaliteit uitspreken maar juist net op dat moment vond mijn splaak geblek het leuk om me te irriteren en kwam er alleen nog maar criminalielielie, criminalielielie uit mijn mond. Natuurlijk vonden mijn mede klasgenootjes dat hilarisch.

7. Words

Uuh… zo grappig. Dat zeg ik vaak. En swaggiebox. Maar echt woorden? Ja trouwens, tijd. Ja dat slaat nergens op maar als iemand me opens aan kijkt of zo bijvoorbeeld leraar dan draai ik me tot iemand vriendin of zo en dan zeg ik tijd. Ik betrap me er steeds vaker op. Waarom? Ja ik kan er niet tegen om zo oog contact te maken maar waarom ik dan tijd zeg. Ik zeg het vaak ook zo zacht dat mensen het niet eens kunnen horen.

8. A Photo

Elles…. Een vliegtuig?? Ja en het is niet de mooiste foto die ik heb. Maar ik maakte de foto toen ik op weg naar huis was na mijn uitwisseling. Ik zat daar en dacht ’hier kom ik nog eens terug, zeker weten’ En toen maakte ik de foto. Iedere keer als ik de foto weer zie krijg ik dat gevoel van geluk weer terug. ( lookk:: at the volcano in the top!! It was like a movie)

DSC05824

 9. A Memory

Als je de hoeveelheid notebooks zie die ik al heb gemaakt is een herinnering wel mijn ding maar toch is dit pittig lastig.  Ik heb er eentje van vorig jaar gekozen. Ik had twee treinkaartjes gekregen voor onbeperkt treinen voor een dag en vroeg Lisa mee. We zijn naar het strand geweest en zijn daarna in de eerste de beste random trein gestapt die langs kwam. We kwamen op een super klein perronnetje uit waar alleen om het half uur een trein kwam. We zijn daar in het dorp in een klein pizzeriaatje gaan eten. Het was echt een gezellige knusse pizzeria en heel erg persoonlijk. Over al stonden planten hingen foto’s en hingen blikken pannen aan het balkon. Er stond een klein tafeltje in een hoekje en ik ben daar toen met Lisa gaan zitten en we hebben een super gezellige avond gehad. Echt een avond zonder zorgen.

 10. An Opportunity

Ik voel het! Die ene gaat nog komen!

You might like this to

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

21 + = 26