Mijn foto goody’sss

Natuurlijk weet iedereen die een beetje met fotografie bezig is dat er veel punten aan je camera zijn die je foto’s kunnen verbeteren. Bijvoorbeeld ISO, sluitertijd, verschillende lenzen noem maar op. Maar waar je de foto maakt en wat er in de foto gebeurt doet er natuurlijk ook toe. Ik heb voor jullie een aantal goody’ss bij elkaar gezocht die jullie product foto’s kunnen opfleuren. Ik heb me hier de afgelopen tijd in verdiept en heb al aardig wat dingetjes bij elkaar geraapt.

Dit is mijn product. Dit is natuurlijk een oersaaie foto maar om jullie het verschil te laten zien wat het met een product doet moet je natuurlijk ook een foto van voor de make over nemen.

Een super charmante en overzichtelijke foto met spulletjes die je zou kunnen gebruiken. Ik heb niet alles van dit lijstje in dit bericht gebruikt maar wel veel.

En nog wat goody ideetjes.

Dit was mijn eerste opstelling. Je ziet in het midden het ‘hoofdobject’.  Als extra frutsels heb ik hier een kokosnoot (t kan ook nie anders), een blaadje van een varen (gedroogd en wel) en schelpjes. Waar ik deze schelpjes vandaan heb maak ik binnenkort bekend ;). En als laatste heb ik een gebroken witten doek uit India gebruikt als ondergrond. Ik vind het zelf leuk als er wat kreukels inzitten maar dat is natuurlijk wat jij zelf wilt. Je kan de doek ook etoro strijken. En wat ik ook mooi vind aan de foto is het speelse van het licht. Een groot deel is schaduw maar op de grond schittert het licht door het flesje waardoor de schaduw groen uitslaat. Ook is de schaduw van de blaadjes van de varen scherp en niet uitgerekt. Ik vind het licht in deze foto mooi uitkomen en dat doet natuurlijk ook veel aan de sfeer van de foto. Eigenlijk zijn licht en schaduw ook een soort goody’ss. Helaas kun je ze alleen niet vangen in een doosje.

Dit is ook een foto waarvan ik blij word door de licht val.

En als extra goody’s heb ik hier een steen met ene gehaakt jasje. Man dit was een gepruts. Ik had een steen met een gehaakt jasje op internet gezien. Dat vond ik zooo leuk om in je foto’s te gebruiken dat ik dat ook moest hebben. Ik een steen zoeken.  Dat was niet zo moeilijk maar niemand die ik kende kon haken dus ik heb een week op deze steen geprutst. Vervolgens kwam ik er achter dat mijn oma kon haken en ben ik daar nog maar een keer naar toe gefietst en heb ik nog een grotere tweede steen gemaakt. Met een ander patroontje. Voor de rest heb heb ik nog een takje met een leren veter en een veertje van een Vlaamse gaai gebruikt.

En om ook nog het effect met een ander stofje te laten zien heb ik hier een Balinees stofje gebruikt. En de steen is natuurlijk ook nieuw. Waar deze vandaan komt kom je ook binnenkort te weten.

Dingetjes als fruit heb ik in dit bericht niet gebruikt maar ga je koken dan is het leuk om je fruit en groentes door te snijden en een overzicht van te maken met een leuke stof als ondergrond en wat bloemkes.

Dit is een voorbeeld van een foto waar ik niet achter kwam wat er niet aan klopten. Uiteindelijk heb ik me er bij neergelegd maar toen ik het bericht schreef wist ik het opeens. Hier hadden wat bloemetjes en veertjes bij gemoeten om de boel wat op te fleuren. Wat wel aan de foto is toegevoegd als goody’ss is natuurlijk het mandje, het zaagsel en de stof als ondergrond.

Dan zou ik graag nog even het laatste woord aan Meneer Bello geven die me geassisteerd heeft bij dit bericht:

Hebben jullie nog leuke ideetjes voor foto goody’ss?

 

You might like this to

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× 3 = 3