Ik ben Elles, en Elles ben ik

startfoto

Zoals ik jullie al eens heb laten weten wil ik graag de mbo stroom gaan doen op het SintLucas in Boxtel. Hiervoor heb ik twee opdrachten opgestuurd gekregen die ik voor 15 maart moet uitvoeren als toelatingstest. De eerste is een presentatie maken over jezelf en hoe kan dat beter als een bericht over jezelf maken op je persoonlijke blog?

Misschien is het jullie al opgevallen dat er in dit artikel veel voeten voor komen. Vorig jaar kreeg ik voor mijn verjaardag een eigen camera. Sindsdien is de tik om mijn voeten te fotograferen ontstaan. Voeten zijn voor mij een symbool. Overal waar je gaat of staat gaan ze mee. Ze brengen je overal heen. Net persoonlijke taxichauffeurs.

school

Ja je komt er niet onderuit, natuurlijk is school een groot deel van mijn leven. De eerste paar jaar werkte ik hard en vond ik het de moeite waard . Ik heb het profiel Natuur&Gezondheid/ Natuur&techniek gekozen met de vakken biologie, wiskunde B, natuurkunde, scheikunde en tekenen. In het verloop van dit jaar ben ik er achter gekomen dat ik niet de energie die ik hier aan moet besteden goed besteed vind. Ik denk dat ik van mijn ambitie mijn beroep moet gaan maken en dat is toch echt veel creatiever dan technisch. Door mijn tekenlerares werd ik op het Lucas gewezen en dat is hoe ik nu bij deze tweede toelatingstest ben gekomen.

voeten-skie

Reizen

Reizen is echt een grote hobby van me. Of het ver weg is of dichtbij, lang of kort ik word er van binnen warm van. Het idee dat er om elke bocht iets nieuws kan zijn wat je nog niet hebt gezien maakt me nieuwsgierig. De manier waarop mensen aan de andere kant van de wereld elke dag miljoenen levens tegelijk leven waar wij precies anders in zijn inspireert me. Ik weet ook echt wel van mezelf dat ik in mijn handjes mag knijpen dat ik op mijn 16de  al zover heb mogen reizen. Ik kan moeilijk kiezen wat ik het mooiste vind wat ik heb meegemaakt, maar het puurste wat ik heb mogen bijwonen is de uitwisseling in Indonesië. Jezelf nog meer onder de bevolking en de cultuur bevinden als bij een uitwisseling kan haast niet. Mijn liefde en behoefte om je veilige huisje hier in Eindhoven te verlaten is na deze ervaring ook echt dubbel en dik gegroeid! Bij elke nieuwe indruk heb je er weer een nieuwe ervaring bij en boven al een nieuwe mooie herinnering.

creativiteit

Ik heb het afgelopen jaar gevoeld dat ik steeds meer mezelf van de rest wil onderscheiden. Ik wil groeien, inspireren en bovenal dingen maken en ontwerpen want dat is waar ik eigenlijk de hele dag in mijn hoofd mee bezig ben. Toen ik klein was zei ik altijd dat ik kunstenares wilde worden. Het idee van een zelfstandig kunstenares heb ik achter me gelaten maar ik wil zeker iets creatiefs doen en het liefst voor een bedrijf. In groep drie ben ik begonnen met schilder- en tekenlessen. Het was leuk om elke week met nieuwe materialen en technieken kennis te maken en natuurlijk een nieuwe opdracht te hebben. Thuis ging ik rustig door met prullen. In die tijd was ik vooral van het plakken en knutselen en sieraden met kraaltjes maken. In de bovenbouw van de basisschool vond ik het plots de tijd voor een andere cursus. In heb toen zes jaar lang keramiek gedaan en thuis deed ik veel met Fimo. Eind vorig schooljaar besloot ik om nog een keer van cursus te wisselen en doe ik nu voor het eerste jaar een modeatelier waarbij je kleren leert ontwerpen en maken. Thuis ben ik inmiddels met mijn blog begonnen en daar heeft in het begin een technische gedeelte ingezeten maar nu dat op een paar punten na klaar is kan ik me steeds meer op het schrijfwerk gaan richten en de projecten die ik hiervoor in mijn hoofd heb zitten. En het schrijven is ook een grote hobby. Ik ben dan wel dyslectisch maar sinds ik heb leren schrijven ben ik schriften, quotes en note books gaan bij houden met ideeën en inspirerende dingen en gewoon de dingen die ik van me af moet schrijven.

klimvoeten

klimmen

Zo lang als ik een creatieve cursus vol hield zo vaak wisselde ik van sport. De sport die ik het langst beoefend heb was atletiek, twee jaar. Daarna heb ik nog een jaar aikido gedaan maar daar was ik zo op uitgekeken. Toen ontdekte ik de sport die ik echt leuk vond, namelijk klimmen. Dit houd ik nu al weer zes jaar vol. Het is de kick die erin zit. Net als dat ik op zoek ben naar het avontuur in een reis heb ik dat ook in deze sport gevonden. Het is fascinerend dat we ondanks onze geringe hoogte grootte hoogtes kunnen bereiken op eigen kracht. Voor mensen die niks van klimmen afweten en denken dat er zoveel grepen op een wand zitten dat je altijd wel iets kan pakken dat is niet waar. Je klimt per kleur. Onder aan de wand staat bij een kleur hoe moeilijk die route is.

voetenkring-indo

vrienden en familie

Als er iets is wat je niet kunt missen zijn het vrienden en ik denk dat dat voor iedereen geld. Het geeft ten eerste de school en de tijd die je daar door moet brengen meer kleur en daarbij inspireren ze me voor een heel erg groot deel. Familie is natuurlijk ook belangrijk en ik heb ook een goede band met mijn familie. Maar het verschil tussen iemand die op je lijkt en dicht bij je staat of iemand die je hebt ontmoet en ver van je af staat  maakt het verschil waar je de kleur en de lach uit kunt halen. Ze zijn voor mij onmisbaar.Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

voeten-samen-met-koira's-po

hondjes

Ik ga jullie niet vervelen met een lang verhaal over hoe speciaal mijn vier hondjes voor me zijn, maar ja ze zijn een soort van derde term voor vrienden en familie. Met name mijn hond Kaicha verdiend hier een ereplaatsje want zij is het tweede brein achter dit blog. Als ik achter de computer voor mijn blog zit komt ze achter tegen mijn stoel aanliggen en houd me gezelschap.

blog 

Ik ben natuurlijk pas net begonnen maar mijn blog is nu al een belangrijk deel geworden in mijn leven. En natuurlijk is de drang voor een blog niet zomaar aankomen waaien en meteen gepiept. Als ik naga op welke datum ik voor het eerst dingen op het internet zette voor een blog dan is dat al drie jaar geleden geweest. Pas drie jaar later werd die wens werkelijkheid.

x liefs Elles

You might like this to

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 1 = 1