Fotografie laat je de wereld op een andere manier bekijken.

Iets meer dan een maand gelden heb ik een nieuwe camera gekregen voor mijn verjaardag. Ik ben er echt super trots op. Hier in Engeland fotografeer ik veel. Mijn vader legt me nieuwe functies uit en laat me zien hoe je een beeld het best op de foto laat uitkomen. Ik kan best uren fotograferen. Na honderden plaatjes te hebben geschoten berg ik hem weer op. Maar dat heeft weinig zin. Na één minuut haal ik hem alweer tevoorschijn voor een nieuw plaatje die ik in mijn omgeving heb ontdekt. Nu merkte ik vandaag dat als ik zelfs niet aan het fotograferen ben alsnog met fotografie bezig ben. Mijn camera hangt niet om mijn nek. Sterker nog soms is hij niet eens in de buurt. Zelfs dan ben ik constant aan het zoeken in mijn omgeving naar het plaatje. bluehost Zo zag ik vandaag een beeld van brons. Midden op een pleintje. Ook was er een prachtig in brand staande zon. Als ik mijn camera laag bij de grond zou houden en een beetje schuin zou ik een prachtig silhouet tegen de zon hebben. En toen lag ik daar. Een been opgetrokken half op mijn buik en half op mijn zij op de grond. Opzoek naar de beste positie. Niet precies wetend hoe ik daar terecht ben gekomen. En dat terwijl ik niet eens een camera in mijn hand had. En toen ik daar zo lag, midden op een grindpad langs een plein vroeg ik me af waar ik in vredesnaam aan het doen was! Toen dacht ik: ‘fotografie is verslavend. Voordat je het weet zit je er in een mum van tijd er totaal aan muur vast. En hoofdschuddend ben ik opgestaan en lachend doorgelopen.
 
Dit verhaal schreef ik op toen ik op vakantie in Engeland deze zomer was. In middels heb ik mijn camera drie maanden. Maar na de dag waarop ik deze herinnering opschreef ben ik alleen maar meer gaan fotograferen.
Nu ik fotografeer bekijk ik de wereld uit een totaal ander perspectief. Er gaat geen dag meer voorbij waar ik niet op denk: ‘Goh dat zou een mooie foto zijn’ Ik heb al veel mooie plaatjes geschoten over veel verschillende onderwerpen.

 
                                         (dit zijn wat plaatjes die ik in Engeland heb gemaakt)

Ik vind veel verschillende dingen leuk op te fotograferen. Er zit bij mij eigenlijk maar een voorwaarden aan. Het moet spontaan zijn. Het liefst loop ik door een bos of door een stad. Op straat zijn er altijd kleine dingen die aan het bloten oog voorbij gaan maar om met de lens te vangen geweldig zijn. Dit is waar ik naar zoek.
Ik ben nog lang niet uit gefotografeerd en ga nog honderden foto’s schieten :)x

 

You might like this to

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

66 + = 74