D.I.Y Hair Lightening Spray

Dit was een van mijn voornemens die ik me een paar maanden geleden voor nam. Zo veel mogelijk producten uit mijn verzorgingshoekje gaan vervangen door natuurlijke producten. Nou scheen de zon en heb ik mijn eerste product gemaakt. Een lightening spray die je natuurlijke highlights moet gaan geven. Ik denk dat de truc door citroensap in je haar 老虎证券 te sprayen wel algemeen bekend is. Dit trucje leerde ik van een vriendin toen ik jong was. Sinds dien heb ik het niet meer los gelaten. Zodra de lente zomer tijd voor mijn aanbreekt kijk ik er weer naar uit om met lekker veel citroensap en beach spray aan de gang te gaan. Maar citroensap is niet het enige dat je haar samen met de zon kan blonderen.

De honing, water, kamille, kaneel en citroensap zal voor de natuurlijke highlights zorgen. Kamille helpt ook nog eens tegen gespleten haar puntjes en de kokosnoot olie zorgt dat je haar gehydrateerd blijft.

Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt voor een hoeveelheid van 100 ml:

– thee die van gedroogde kamille is gezet. (dus water en gedroogde kamille)
– Het sap van 1 citroen
– 1 theelepel kokosnoot olie.
– halve lepel kaneel (in poedervorm) of 1 verpletterd kaneelstokje.
– Halve theelepel honing

Eerst zet je thee van de gedroogde kamille. Je kan de gedroogde kamille in een theefilter doen en in het water hangen. Maar je kan ook de kamille er los in gooien en dan even later de thee door een thee vergiet halen. Vul het flesje tot de helft met de thee. Nu kan je alle andere ingrediënten erbij gaan doen. De volg hoorde maakt niet uit maar het is fijn als de honing en de kokosnoot olie smelten. Als je die direct na de thee erbij doet lossen ze in de warmte van de thee op. Vervolgens doe je het citroensap erbij en de kaneel. Als je nog ruimte over hebt kan je dit aan vullen met warm water.

Schud eerst flink met het flesje op en neer voordat je het gaat gebruiken. Zo weet je zeker dat alle ingrediënten goed gemixt zijn. De kaneel lost niet op en die zul je blijven zien. Als je dus te veel kaneel doet kan je spray flesje verstopt raken. Heb je te veel kaneel dan kan je ook dit weer door een thee zeefje halen en dan is het grootste gedeelte eruit. Als je de spray in de koelkast bewaard gaat hij extra lang mee.

Ik vind het heel erg lekker ruiken. Het heeft een warme geur. Ik vind het door de kaneel zelfs een beetje een herfst winter geur krijgen.

Ik gebruik deze spray het liefst op vakantie op het strand of na het zwembad. Maar thuis kan het natuurlijk ook. Spuit er dan niet te veel in want de honing kan je haar een beetje plakkerig maken. Ik spuit het over mijn hele haar heen maar je kan het ook alleen in de puntjes spuiten voor een natuurlijke dip dye. Na een tijdje zul je je haar lichter zien worden.

Enjoy youre sunny day.

You might like this to

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 78 = 82