Appel- kokos taart

Iedereen kent de NS. En iedereen heeft ook wel doorgekregen dat de NS deze maand 175 jaar bestaat. En de NS gaat dat ook vieren maar pas volgende maand. Ik ben dit jaar ook een beetje als de NS. Mijn blogje bestond vorige week dinsdag 23 september een jaar maar dat vierde ik pas dit weekend. En je viert nou een maal niks zonder taart en kokos. Daarom maak ik gewoon lekker 2 blogspots van taartrecepten snel achter elkaar.

 

Dit receptje stond in hallo nummer 6 van de Jumbo. Alleen deed de jumbo het met een pak appeltaartmix en dat vind ik minder leuk. Dus heb ik zelf de appeltaartmix vervangen van dit receptje voor zandtaartdeeg.

Appel- kokos taart

Taartbodem van zandtaartdeeg
200 gr boter
200 gr basterdsuiker
400 gr bloem
1 ei
snufje zout

Appel- Kokos vulling
2 eieren
100 gr gemalen kokos
1 tl citroensap
50 gr suiker
1 kg appels (bv. jonagold)
50 gr rietsuiker
1 tl gemalen kaneel
100 gr chocolate chip cookies (meestal zijn het 8 koekjes ik doe er 5 in de taart en de andere drie voor versiering)

Doe de boter, bloem, basterdsuiker, ei en het snufje zout in een kom en kneed dit goed door totdat je een grootte bol samen hangend deeg hebt. Leg vervolgens bakpapier over de bodem van de springvorm en klem deze vast in de springvorm. smeer de randen van de springvorm 翻墙 in met boter en bestrooi ze vervolgens nog met wat bloem. Hierdoor zal de taart makkelijk de springvorm loslaten na het bakken. Mijn springvorm heeft een doorsnee van 25 cm. Bekleed de randen en de bodem van de springvorm met 2/3 van het deeg. De rest bewaar je voor later.
Meng de kokos met het citroensap de suiker en 1 los geklopt ei. schep dit op de deegbodem en strijk het glad met de achterkant van een natte lepel. Het is handig om een bakje met water bij de hand te houden zodat je de lepel tussen door opnieuw nat kan maken. Het is alleen bedoeld om het glad te krijgen en niet om water aan je taart toe te voegen.
Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snij ze nu in dunnen plakjes. Meng de appels met de rietsuiker, kaneel en de koekjes. De koekjes moeten in grove stukjes gebroken zijn. Verdeel het appelmengsel over de deegbodem.
Als het goed is heb je nog 1/3 van het deeg over. Rol het deeg in dunnen rolletjes en duw ze iets plat. Leg nu de rolletjes in een ruitjespatroon op je taart. Klop het laatste ei los en bestrijk de taart ermee.
Bak de taart in een voorverwarmde oven op 180 ◦C 70 min goud bruin gaar. Haal de taart uit de oven en laat hem dan vervolgens nog 1 uur afkoelen voordat je de vorm verwijderd.
Ik had nog ongeveer 10 gram kokos over en strooide dat als versiering over de taart. Ook verkruimelde ik grof de laatste paar koekjes en strooide ze erop. Als je een lichte taart wilt kan je lichtbruine basterdsuiker gebruiken. Vind je een donkerdere taart mooier dan kan je donkerbruine basterdsuiker gebruiken. Ik gebruikte voor mijn taart de donker bruinen.

Het is geen moeilijke taart om te maken. Je bent er ongeveer een uurtje aan bezig. Ga jij hem bakken en proberen? XLiefs Elles

You might like this to

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 + 2 =