Appel- bramen taart

boven-af

Ik ging gezellig bij mijn oom en tante eten en ik dacht weetje wat de herfst is begonnen laat ik eens een herfst taart bakken. Ik een leuk receptje opgezocht en aan het bakken gegaan. Opeens staat er: ‘Doe de bramen appel vulling in de kom en leg het deeg erop. Ik heb het drie keer overgelezen maar er stond echt dat het deeg erop moest leggen en niet erom heen. Ik heb me echt meer als een dag afgevraagd hoe je nou weer een puntje taart kon afsnijden zonder bodem.

En toen mocht ik hem aansnijden en versieren. Mijn oom kwam eens even als een volleerd chef-kok mijn taart en mijn versieringskunst beoordelen terwijl mijn tante me de spuitzak met slagroom aanreikte. ‘Nee Elles de toefjes moeten platter niet zo de lucht in. Wel even ver uit elkaar hé. Poedersuiker erover dat mist er. Ja wacht hier heb je een zeef ik schenk de poedersuiker er wel doorheen terwijl jij met je hand tegen de zeef aanklopt’. Hoppa mijn taart was begraven onder een berg poedersuiker. Ik heb vervolgens mijn hele taart uitgeblazen. Hij had zich al bedacht en wilde er geen poedersuiker meer op. Ik wilde dat nog wel dus deed poedersuiker in mijn hand terwijl ik met mijn andere hand de zeef op en neer schudde terwijl de poedersuiker er doorheen dwarrelde. Kijk dat werkt beter chef-kok. ‘Jaja jij gelijk’ mompelde hij.Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

De appel bramentaart is echt een herfst taart en niet moeilijk en snel te maken. Ik ben niet langer als een uurtje bezig geweest voordat ik klaar was en inclusief de keuken had opgeruimd. En nee de taart valt niet uit elkaar ook al heeft hij geen bodem. Het trucje wat ik hier in gebruikte om het fruit niet te koken maar vers in de taart te doen komt van Jamie Oliver.

zijkant

 Appel-Bramentaart 
200 g bloem
150 g koude boter
100 g poedersuiker
3 tl kaneel
1 tl zout
3 el ijskoud water
3 Granny Smith-appels
200 gram bramen
2 el maïzena
75 g kristalsuiker
1 ei
2 el rietsuiker

Ten eerste doe je de 200 g bloem, 150 g boter, 100 g poedersuiker, 1 tl zout en 1 tl kaneel in een kom en kneed je tot een deeg. Zorg hierbij wel dat het deeg niet te warm word van je handen. Voeg vervolgens 3 el ijskoud water toe en kneed het nog eens goed door tot een samenhangend deeg. Ik heb voor het ijskoude water een bakje met water ongeveer 15-20 min in de vriezer gezet. Verpak vervolgens het deeg in plastic folie en leg het in de koelkast voor 15-30 min. Ik heb in een recept gevonden dat Granny Smith- appels heel erg lekker in deze taart zijn maar ik gebruikte echter appeltjes uit eigen tuin en weet niet precies welk soort dat was. Terwijl het deeg in de koelkast ligt kun je de appeltjes schillen, de klokhuizen verwijderen en ze in dunnen plakjes snijden. Meng de appels en 200 g bramen, 2 el maïzena en 75 g kristalsuiker voorzichtig door elkaar in een kom. Pak een plank of gebruik het aanrecht en bestuif het met bloem. Haal vervolgens het deeg uit de koelkast en rol het deeg uit in een cirkel totdat het ongeveer een halve cm dik is. Schep het appel- bramenmengsel in de springvorm en verspreid het door de springvorm totdat overal ongeveer evenveel zit. Leg het deeg over het appel- bramen mengsel heen en snijd het overige deeg weg. Ja je legt het er overheen dus het heeft geen bodem of zijkanten. Als je deeg overhebt kan je daar de bovenkant nog mee versieren. Klop het ei los en bestrijk met een kwast of de achterkant van een lepel de bovenkant van de taart met het ei. Meng twee tl kaneel met twee el rietsuiker en strooi dit over de bovenkant zo dat overal ongeveer even veel zit. Bak de taart voor 30 min in de oven op 200 graden totdat hij bruin en knapperig is.

versierd

De taart ziet er zo al heel erg mooi uiten al helemaal als je hem opensnijd komt de vulling paars gekleurd door de bramen naar buiten. Maar ik heb hem ook nog versierd. Ik heb wat extra bramen en een doosje frambozen voor op de taart gekocht en slagroom geklopt. Vervolgens heb ik de slagroom met een spuitzak op de taart gespoten en de frambozen er ingedrukt. En als laatste heb ik er een dun laagje poedersuiker er overheen gestrooid door de poedersuiker in mijn enen hand langzaam te laten vallen door een vergiet heen die ik met mijn andere hand op en neer schudde. Zo dwarrelde de poedersuiker op de taart.

puntje

Ik vind dit echt een super receptje en ben zeker van plan om dit vaker te maken. Een echte herfst taart. Beloof me pliesss dat je deze ook probeert want hij is echt de moet waard!

You might like this to

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 × 1 =