Aloë vera het wonderplantje

DSC09551a

Kiek m nou. Hij is van mij, dit wonderplantje. Ik was op vakantie toen mijn broer zijn been open haalde. We waren met een reisgezelschap en een van de medereizigers adviseerde Ward er wat aloë vera sap op te doen. Na dat ze dat had gezegd brak ze een blaadje af van deze plant en smeerde het op de wond. Ik was het daarna vrij snel vergeten tot dat ik in Nederland op een product aloë vera zag staan. En ik ben dan iemand die het niet in product vorm wil. Want wat is er nou beter dan aloë vera in zijn puurste vorm te gebruiken? Precies, niks. Ik wilde een plantje. Toch heeft het nog even geduurd. Tot nu. Deze had ik voor surprise op mijn lijstje gezet en ik heb hem gekregen. Ik wist er alleen nog niet zoveel vanaf. Daarom maar eens even internet om hulp vragen.

Ik zal alvast zeggen dat ik het plantje nog niet heb gebruikt. Ik vind het een mooi plantje en op internet stond dat je de grootste en oudste bladeren van de plant tot op de bodem moet afsnijden om ze te kunnen gebruiken. En dat heb ik tot nu nog niet gedaan omdat ik dan mijn halve plant kwijt ben. Daarbij weet ik nog niet precies waar je hem allemaal voor kunt gebruiken. Daarom ga ik maar eens op onderzoek uit.

DSC09563

Ten eerste wilde ik graag weten hoe je het plantje goed moet verzorgen. Dit was best lastig om te vinden want bijvoorbeeld water geven was overal net weer wat anders. Uiteindelijk heb ik gekozen om mijn plant pas water te geven als de aarde helemaal droog is en niet alleen de bovenste laag. Dit kan je zien aan de bladeren. Als deze een beetje gaan krullen of dunner worden is het zeker weer tijd voor water. Als de plant te veel water krijgt is dat zijn einde. In de zomer zal hij ook iets meer water nodig hebben als in de winter. De plant moet in een temperatuur tussen de 20 en de 30 graden Celsius worden gezet. De plant kan rechtstreekse zon verdragen maar een licht schaduw plekje blijkt beter te zijn. Ik zet hem wel voor mijn raam omdat de temperatuur bij ons in huis maar rond de 20 graden Celsius is en op mijn kamer soms zelfs kouder. Ik denk dat de mijne daarom wel wat extra zonlicht kan gebruiken.

Nu zijn jullie natuurlijk ook benieuwd hoe je de aloë vera kunt gebruiken. Snij een oud blad die het grootste is zo dicht mogelijk af bij de grond. Snij het blad in de lengte open. Als dat gelukt is zou je het sap nu moeten zien zitten. Het sap van een Aloë vera plant is niet vloeibaar maar meer een gel substantie. Het sap kan je op veel verschillende manieren gebruiken. Ik heb hier nog geen ervaring mee. Het blad kun je in de koelkast nog twee tot drie weken bewaren.

Ik zal jullie nog een keertje laten weten wat ik met mijn plantje heb gedaan en waar ik het voor heb gebruikt. Heeft een van jullie al een plantje en gebruik je hem veel?

You might like this to

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

68 + = 70