5 reasons to stop and pick some flowers

“Waarom pluk je bloemen”. Ik kijk op van de grond. De klimtraining is net afgelopen en er staan bloemen op de hoogte punt van hun bloei in de wei. Ik heb even mijn fiets aan de kant gezet om er een paar te plukken. Er stopt een man en kijkt me even aan. Dan vraagt hij, 嘉盛集团 ‘waarom pluk je bloemen?’ Ik kijk van mijn bloemen naar de man en weer terug. Dan loop ik lachend langs hem en leg mijn bloemetjes op mijn bagage drager en stap op de fiets. Zodra ik mijn voet van de grond afzet kijk ik achter om en zeg tegen hem, ‘Waarom niet?’

Ik meen het ik kan geen goeie reden bedenken waarom niet. Je handen worden vies. Dan was je ze. Ja dat is het wel. Dat is eigenlijk de enige reden die ik kan bedenken waarom niet. En die is flut. Daarin tegen kan ik heel erg veel redenen bedenken waarom je ze juist wel zou moeten plukken. En daar ben ik natuurlijk voor, jullie weten te overtuigen waarom je extra van de zinloze dingen in het leven moet genieten want uiteindelijk blijken die het zinvols te zijn.

Neem de tijd.
Wat moet je doen. Je fiets even aan de kant zetten en op slot doen. Een paar keer bukken. Wat stelen breken. terug naar je fiets lopen en dan de bloemetjes op de bagage drager binden. Dat is alles. Hoe lang duurt dit? twee, vijf minuutjes. Als je zelfs daar niet meer de tijd voor kan nemen neem je niet meer voor veel dingen de tijd. Als je de rust vind om dit vaker te doen zul je je ook minder gehaast gaan voelen.

Je huis raakt er opgefleurd van.
Je komt thuis en ziet die kleurtjes in je kamer. Als je langs loopt waait de geur met je mee. Dat is pas thuis. Een bosje bloemen die nog sterker straalt dan de zon. Dan begint je start in je huis ´s ochtends meteen goed.

Positieve energie
Elke bloem straalt een eigen unieke energie uit. Elke ander soort bloem heeft weer een ander soort invloed op je gevoel. Bloemen hebben altijd een positieve krachtige en liefdevolle energie. Er zijn zelfs hele boeken geschreven over de energieke uitwerking op je gevoel en welke bloem wat voor gevoel opwekt. Uiteindelijk dragen ze allemaal bij aan een ruimer leven met liefde en geluk.

creatieve inspiratie.
Kijk dit bericht is er al een voorbeeld van. Meteen de tuin in om foto’s te maken. Kijken hoe je een bloem het leukst op de foto kan zetten. Ook in je haar vlechten en kransen maken is iets creatiefs. Maar de boeketjes zelf plukken is al een creabea-bom op zich. Welke bloem kan je er nog bij doen welke moeten er meer van in en welke minder. Bloemschikken is al een leuk DIYselefje voor inje huiskamer.

Gewoon speciaal
Het is dat gevoel. De wind door je haren terwijl je op je fietsje door het bos heen crost met je bloemetjes op je bagage drager. Hier door voel je jezelf gewoon weg bijzonder. Dit is iets wat niet uit te leggen valt. Dit moet je zelf maar eens proberen 😉

Wat is voor jou een reden om bloemetjes te plukken?

 

You might like this to

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 1 = 2